2007. október 22., hétfő

EuroAstra - non profit hírportál

Ismét egy honlap-ajánló: nemrég akadtam az euroastra.hu Internet Magazinra. Figyelemre méltó, hogy a rovatai elég logikus rendben vannak, jól felépítettek, sok témára kiterjedők, de a rendjük miatt jól elkülönülnek, nem folyik egybe a sok írás.
Ide kapcsolódó részei a Könyv, amelyben általában könyveket, újjonan megjelent folyóiratokat, kiadványokat mutatnak be, sok területen, akár irodalom, gazdaság, politika, vallás, van, hogy beszámol egy-egy könyv sajtó-visszhangjáról is, újsággal kapcsolatos rendezvények jelennek meg (pl. National Geographic fotókiállítása).
A másik a Kultúra rovat, itt olvashatunk az aktuális kulturális rendezvényekről (pl. filmhét, kiállítások, hangversenyek), irodalmi eseményekről, múzeumokról.
Az oldal érdekessége még az Ünnepeink rész, ahol részletes leírással mutatnak be egy-egy aktuális ünnepet.
A másik érdekesség a Sajtószemle - Webszemle - Olvasók irják rovat, itt a forrást megjelölve szemelgetnek más oldalak tartalmából, pl. origóból, balatoni hírekből. Az olvasók írják részét nem sikerült megtalálni, van egy "Tartalom beküldése" menüpont is, ami izgalmas (és ezzel kapcsolatos?) lenne, de nem működik.
Összességében valóban jónak tűnő portál, tartalmában is korrektek, követhetők voltak az írások, amiket olvastam.

Nincsenek megjegyzések: